fbpx
Jongvolwassenen en kinderen dragen weinig bij aan verspreiding COVID-19

GFC NIEUWS- Uit onderzoek is gebleken dat jongvolwassenen en kinderen onder de achttien jaar, weinig bijdragen aan de verspreiding van het coronavirus.

Om die reden is het begrijpelijk dat de overheid ertoe overgaat om de scholen weer te openen. Als de kinderen eventueel al besmet waren hadden ze nauwelijks symptomen.

Dit zei microbioloog Ed Ijzerman tijdens de persconferentie van het Nationaal Covid-19 Managementteam. Uit voorbeelden die hij aanhaalde uit Denemarken en Nederland is komen vast te staan dat kinderen hun ouders niet hebben besmet. Integendeel heeft besmetting andersom plaatsgevonden.

Op basis van de beschikbare gegevens denkt hij dat het veilig is om het onderwijs weer op te starten, met in acht neming van de bekende gezondheidsmaatregelen. Dat er ongerustheid bestaat bij burgers is begrijpelijk, zegt de medische specialist maar geeft aan dat er geen zorgen hoeven te zijn op dit stuk.

Ijzerman gaf als voorbeeld de situatie in Europa waar alle landen eerst besloten hadden het onderwijsproces te staken vanwege de Corona uitbraak. Gaandeweg hebben overheden besloten om het onderwijsproces wederom op te starten.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…