Jongste vuurwerkslachtoffer 2 jaar

Met het behandelen van een 2-jarig kind op 2 januari, de laatste dag van het verkopen en afsteken van vuurwerk, is het aantal vuurwerkslachtoffers naar 12 gestegen. Op woensdag 27 december waren er 3 registraties op de afdeling SEH, terwijl op 28 en 29 december er geen registraties zijn geweest.

Op zaterdag 30 december werden 4 slachtoffers behandeld en op oudejaarsdag was dat 1. De eerste dag in dit jaar is met 3 registraties afgesloten en op 2 januari werd er 1 slachtoffer behandeld.

Volgens de statistieken van de SEH zijn er 5 opnames geweest, waarbij amputatie bij de vingers van een 5-jarig kind noodzakelijk bleek. Het oudste slachtoffer is 47 jaar en de jongste 2 jaar.

8 van de 12 slachtoffers zijn jonger dan 15 jaar en meer dan de helft van deze slachtoffers zijn getroffen door knalvuurwerksoorten.

In het MMC in Nickerie is een 12-jarig meisje op eerste kerstdag, 2 dagen voor de officiële verkoop- en afsteekperiode behandeld voor vuurwerkverwondingen aan haar vingers.

Het KBS wenst alle getroffenen sterkte en een spoedig herstel toe. De afdeling preventie van het KBS zal tot na het weekend na-controlewerkzaamheden verrichten bij zowel de importeurs als de kleinhandel, waarbij hoeveelheden en opslag van ‘restvuurwerk’ in kaart zullen worden gebracht.(GFC)

Overige berichten