Jongerenraad VHP schenkt boeken aan scholen in Wanica

De VHP Jongerenraad is ervan bewust dat een land in ontwikkeling gekwalificeerd kader nodig heeft om het land te kunnen ontwikkelen. Investeren in menselijk kapitaal is daarom essentieel. De Jongerenraad is bewust van het belang van goed onderwijs, goed geschoolde jongeren en vooral kwaliteit in het onderwijs als basis voor een goede en vlekkeloze loopbaan gedurende het onderwijs. Dit is een van de belangrijke redenen waarom de VHP Jongerenraad ook haar maatschappelijke bijdrage binnen het onderwijs onderkent.

Na de start van het landelijke boekenproject in Commewijne, zijn enkele scholen in het district Wanica ook in aanmerking gekomen voor boeken die gebruikt kunnen worden voor de ontwikkeling van het kind, om uiteindelijk goed gevormde Surinaamse burgers af te leveren.

Ieder kind, kansrijk of kansarm, heeft recht op kwalitatief goed onderwijs, onderstreept de Jongerenraad. “Het kind verdient een eerlijke kans om zich maximaal te kunnen ontwikkelen. Echter, kan dit pas indien de middelen daartoe aanwezig zijn. Gezien de laatste ontwikkelingen binnen het onderwijs, gaat er veel mis. Het blijkt dat scholen te kampen hebben met een tekort aan schoolmateriaal, een nette schoolerf, vuilnistonnen, schoonmaak- en tuinpersoneel, etc., hetgeen juist een ongezond schoolklimaat stimuleert”.

“Indien wij een gezond schoolklimaat willen bevorderen, moeten tenminste de basis elementen aanwezig zijn om goed onderwijs te kunnen bieden. Goed onderwijs legt uiteindelijk een basis voor de leerling om deel te kunnen nemen aan de arbeidsmarkt”, besluit ze.

De Jongerenraad spreekt de hoop uit dat deze aanwinst voor de scholen een behoorlijke bijdrage mag leveren bij de ontwikkeling van het kind.(GFC)