fbpx

Jongereninformatiebeurs 2018: ‘Meer kennis, meer ontwikkeling!’

De Stichting Jongeren Welzijn organiseert dit jaar in samenwerking met de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) voor de 9e keer de Jongereninformatiebeurs. De beurs zal gehouden worden in de beurshal van de KKF en wel van 13 tot en met 15 juli.

Het doel van de beurs is om jongeren van voornamelijk VOJ – en VOS -scholen (en hun ouders), werkende en werkloze jongeren door middel van informatie, documentatie en demonstratie kennis te doen nemen van c.q. zich bewust te doen worden van:

1. Opleiding, training en beroepsmogelijkheden
2. Productiemogelijkheden
3. Mogelijkheden voor culturele en creatieve expressie
4. Bestaande voorzieningen, hulp – en dienstverlening t.b.v. de jeugd bij de overheid en particuliere organisaties
5.Jong ondernemerschap en milieu-educatie

BEKIJK OOK
Wegblijven CKay buiten schuld van Global Music events 1

De Jongereninformatiebeurs is een tweejaarlijkse activiteit en heeft sinds 2001 een bijzondere groei doorgemaakt. Zo zijn de beurzen door duizenden jongeren en ouderen bezocht en is het aantal participanten verdubbeld. De beurs is een niet meer weg te denken evenement in onze samenleving.

Dit jaar zal ook bijzondere aandacht worden besteed aan milieubewustwording door middel van een speciaal opgezette “Milieu Doolhof”. Dit tegen de achtergrond van de wereldwijde klimaatverandering die ook van invloed is op ons land.

In de “Skillzone” zullen diverse sprekers tijdens interactieve sessies hun succesverhaal met het publiek delen. Verder krijgen ruim 35 jonge ondernemers de gelegenheid om zich tijdens de beurs te profileren.(GFC)