fbpx

“Jongeren moeten jongeren bemoedigen om te stemmen”

GFC NIEUWS- De jongeren van VHP Houttuin organiseerden in het weekend een jongerenevenement met als thema “Youth empowerment”.

De bedoeling was om de jongeren te motiveren en het “belang van hun participatie en bijdrage aan de redding van Suriname bij te brengen,” laat de partij optekenen.

VHP-voorzitter Chan Santokhi, ondervoorzitter Asis Gajadin en enkele hoofdbestuursleden van de Oranje partij waren ook aanwezig.

Gajadien haalde aan om meer jongeren te betrekken bij zulke activiteiten, partijprogramma’s en jongerenmeetings. Jongeren moeten andere jongeren bemoedigen om te gaan stemmen in 2020, benadrukte hij.

Santokhi werd verwelkomd op het podium middels een awasa-dans optreden door een van de jongeren van het ressort. Hij sprak daarna de jongeren toe met de boodschap dat ze straks mei 2020 voor een goede toekomst moeten gaan kiezen, een bewust besluit te nemen, te blijven strijden voor ons land en voor eigen rechten.

BEKIJK OOK
Surinaamse oplichter krijgt naïeve vrouwen zover 'beschermingsketting' te kopen voor €250

De jongeren werden ook in de gelegenheid gesteld om zich te registreren voor een RedSu-nummer. Met dit nummer doen jongeren elke maand mee aan een lotingssysteem, waarbij ze items kunnen winnen zoals laptops, mobiele telefoons en belkaarten.