fbpx
“Jongeren moeten jongeren bemoedigen om te stemmen”

GFC NIEUWS- De jongeren van VHP Houttuin organiseerden in het weekend een jongerenevenement met als thema “Youth empowerment”.

De bedoeling was om de jongeren te motiveren en het “belang van hun participatie en bijdrage aan de redding van Suriname bij te brengen,” laat de partij optekenen.

VHP-voorzitter Chan Santokhi, ondervoorzitter Asis Gajadin en enkele hoofdbestuursleden van de Oranje partij waren ook aanwezig.

Gajadien haalde aan om meer jongeren te betrekken bij zulke activiteiten, partijprogramma’s en jongerenmeetings. Jongeren moeten andere jongeren bemoedigen om te gaan stemmen in 2020, benadrukte hij.

Santokhi werd verwelkomd op het podium middels een awasa-dans optreden door een van de jongeren van het ressort. Hij sprak daarna de jongeren toe met de boodschap dat ze straks mei 2020 voor een goede toekomst moeten gaan kiezen, een bewust besluit te nemen, te blijven strijden voor ons land en voor eigen rechten.

De jongeren werden ook in de gelegenheid gesteld om zich te registreren voor een RedSu-nummer. Met dit nummer doen jongeren elke maand mee aan een lotingssysteem, waarbij ze items kunnen winnen zoals laptops, mobiele telefoons en belkaarten.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…