fbpx

Jongeren laatste lichting KPS roepen hulp DNA-leden in

GFC NIEUWS- Een groep jongeren van de laatste lichting van het Korps Politie Suriname, die aangehouden is, heeft de hulp van enkele DNA-leden ingeroepen.
Deze groep leeft in onzekerheid en wenst graag concreet te weten als de lichting doorgaat of niet. “Als het doorgaat, hoe het doorgaat. Als het niet doorgaat, wat de overheid met die groep of voor die zal doen,” haalt ABOP-parlementariër Edgar Sampie aan.
Sampie wijst erop dat de jongeren hebben geïnvesteerd in de opleiding. “Sommige van deze jongeren hebben hun baan bij hun vorige werkgever opgezegd. Sommigen hebben zich niet meer laten inschrijven bij de school/opleiding. Dit alles, omdat zij in de opleiding van KPS geloofden en de overheid hun een stukje zekerheid had gegeven.”
Intussen heeft ook de Surinaamse Politiebond (SPB) zich over deze zaak uitgelaten. Op een persconferentie zei SPB-voorzitter Raoul Hellings dat de bond zich heeft gestoord over de manier waarop President Chandrikapersad Santokhi zich heeft uitgelaten over de recente lichting van het politiekorps.
Santokhi zei dat 70% van de lichting niet voldoet. Daarnaast is er een rapport waarin staat dat de politie-organisatie is geïnfiltreerd door criminelen, via de selectie.
Maandag heeft de bond een algemene ledenvergadering.

BEKIJK OOK
Meerdere woningen en voertuigen verwoest door brand