Jongeren doen mee aan ‘challenge’ innovatieve oplossingen

GFC NIEUWS- UNICEF en UNDP Suriname lanceerden vrijdag de Generation Unlimited Youth Challenge om Surinaamse jongeren de kans te geven om met innovatieve oplossingen te komen op het gebied van onderwijs en skills, werkgelegenheid, empowerment en maatschappelijke betrokkenheid.
“Grijp deze kans om met innovatieve, frisse, nieuwe en makkelijke oplossingen te komen die een verschil kunnen maken voor jongeren door jongeren in jouw gemeenschap”. Met deze woorden roept de vertegenwoordiger van UNICEF Sylvie Fouet de jongeren van Suriname op om deze kans te grijpen.
Samen met mentors en trainers worden er de komende maanden workshops ontwikkeld en gegeven, waar de deelnemers hun ideeën kunnen uitwerken.
Het doel is om jonge mensen met briljante ideeën die een oplossing kunnen brengen in hun gemeenschap de nodige begeleiding en middelen te bieden, hun ideeën uit te voeren.
Na deze workshops worden vijf projectvoorstellen geselecteerd en mogen deze 5 teams met elk US$1.000 dollar aan de slag om hun project uit te voeren.