Jongeren die moe zijn van Covid- maatregelen?

INGEZONDEN Velen vragen zich af waarom zoveel jongeren afgelopen maandag tijdens Phagwa de coronamaatregelen massaal hebben vertrapt.

In en rond de Palmentuin en bij de populaire Waka Pasi waren honderden op de been te zien, voornamelijk jongeren, die uitbundig aan het feesten waren. Dit gebeurde ondanks de vele oproepen vanuit het wettig gezag om het uitbundig feesten na te laten om een derde Covid-golf te voorkomen.

De vraag die mij bezighoudt, is waarom zoveel jongeren daar aanwezig waren.

OOK INTERESSANT
Start bouw nieuwe vergaderzaal Surinaams Parlement

Is het vanuit een bepaalde hoek georkestreerd en verklaart dat de aanwezigheid van een bepaalde groep? Zijn de jongeren gewoon moe om gedwongen thuis te blijven zonder vertier of was het een vergeldingsactie, omdat zij die de maatregelen aan de samenleving opdringen zich daar niet aan houden?

Velen vallen erover dat er overwegend jongeren daar waren te zien van niet-Hindoestaanse afkomst. Persoonlijk denk ik dat de aanwezige jongeren op de plek moe zijn om langer thuis te zitten – het is langer dan een jaar dat je hoort ‘blijf thuis’ en maar moeten aanzien hoe onze leiders zonder consequenties door feesten.

OOK INTERESSANT
Raoul Hellings, voormalig politietopper, kaart veronachtzaamde impact van vermogensdelicten aan

Zie dit ook als een test: als de coronagevallen na de episode van maandag niet stijgen, mag de lockdown volledig worden opgeheven.

G.M.

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Chaos bij Waka Pasi en omgeving op Phagwa-dag