fbpx

Jongen, 8, vernielt auto moeder tijdens joyrijden op snelweg

GFC NIEUWS- Een achtjarige jongen nam de auto van zijn moeder en reed ongeveer 140 km per uur op een snelweg in Duitsland, voordat hij werd gevonden door de politie.

De jongen had op dat moment de auto geparkeerd bij een pompstation op de snelweg vrijdagochtend.

Zijn gealarmeerde ouders schakelden de politie in. Het voertuig heeft wel een automatische transmissie, vanuit hun huis.

Verbaasde automobilisten speelden het incident ook door aan de politie toen ze de jongen zagen op de weg.

Toen hij de auto tot stilstaand bracht, parkeerde hij het voertuig, zette de alarmlichten aan en stelde een gevarendriehoek in.

De politie zegt dat de jongen aanhaalde dat “hij slechts een beetje wilde gaan rijden” en besloot te stoppen, omdat hij bang werd voor de snelweg.

Volgens zijn moeder is de jongen een fervente autoliefhebber en rijdt botsauto’s en doet mee aan kartsport, een autosportvariant waarbij men het tegen elkaar opneemt in kleine, vierwielige, speciaal voor dit doel gemaakte eenzitsvoertuigen zonder carrosserie, de zogenaamde karts.

BEKIJK OOK
Eerste Miss Corantijn bekroond te Apoera

Er is geen schade aan eigendommen aangericht, zegt de politie, maar het voertuig van de moeder is ernstig beschadigd.

De jongen wordt nu door een psycholoog geëxamineerd, omdat hij daags ervoor een dergelijke stunt uithaalde.

Afgelopen maand stalen vier kinderen een auto van hun ouders en ondernamen een veldtrip van ruim 970 km door Australië, voordat ze eindelijk door de politie werden gepakt.

Een van de kinderen liet een briefje achter voor de ouders, voordat ze gingen joyrijden.

De kinderen: een 14-jarige jongen, twee 13-jarige jongens en een 10-jarig meisje namen geld en hengeltuig mee.

Toen ze gelokaliseerd werden, moesten de agenten één van de ruiten inslaan, omdat ze de autodeuren op slot hadden gedaan en weigerden om uit het voertuig te stappen.