fbpx

Jongen, 4, 'wil een engel zijn' met mama en papa nadat hij beide ouders verloor aan corona

GFC NIEUWS- Een vierjarige Amerikaanse jongen, die beide ouders binnen 100 dagen verloor aan het coronavirus, zegt dat hij ook een engel wil zijn, zodat hij bij zijn ouders kan zijn.

Het Amerikaanse tv-station NBC News sprak met familieleden die het verhaal graag naar buiten willen brengen om de impact van corona duidelijk te maken en ervoor te waarschuwen. Ze hebben ook met toestemming de foto’s van het jongetje en zijn ouders verspreid. “Raiden blijft alleen achter. Het is erg moeilijk”, zegt de oma van de kleuter, Rozie Salinas, bij wie hij nu woont.

Het drama speelde zich af in San Antonio, Texas. De vader van het jongetje, Adan, liep in juni op zijn werk corona op. Hij overleed na een paar weken op de Intensive Care Unit te hebben gelegen. Hij was 33 jaar, schrijft Mirror.

In de rouwperiode kreeg ook Raidens moeder Mariah (29) corona. Dat was op 5 oktober. “Ze werd op maandagavond rond negen uur ziek en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een dag later was ze dood”, zegt de oudtante van het jongetje, Margie Bryant.

BEKIJK OOK
Crew Fly Allways betrokken bij aanrijding, piloot gewond

“Een paar dagen geleden zei hij dat hij wou dat hij haar terug kon brengen en dat hij wenste dat hij een engel was, zodat hij ook bij ze kon zijn.” Over een paar dagen wordt het jongetje 5 jaar. Ze zouden dat groots vieren. “Hij is erg overstuur omdat zijn vader en moeder er niet zijn om het met hem te vieren.”

De familieleden willen het jongetje toch nog een onvergetelijke verjaardag geven en hebben daarom een crowdfunding opgezet.

Ook roepen ze Amerikanen op voorzichtig te zijn met corona en ze vinden dat mensen er alles aan moeten doen om verspreiding van het virus te voorkomen.

Foto credits: Rozie Salinas