fbpx
Jongen (16) verliest beide ogen nadat agenten 52 rubberen kogeltjes op hem afvuurden

GFC NIEUWS-Een tiener is in beide ogen blind geworden nadat politieagenten 52 rubberen kogeltjes op hem afvuurden tijdens een protest.

Rufo Chacon, 16, raakte gewond toen autoriteiten begin juli schoten lostten op een menigte protesteerden in Andean city, Venezuela. Hij werd 52 keer in zijn gezicht geraakt.

Zijn 14-jarig broertje Adrian en een ander kind liepen hoofdverwondingen op bij de demonstraties die georganiseerd werden vanwege een groot tekort aan kookgas.

Twee politieagenten zijn aangeklaagd voor poging tot moord, ondeugdelijk gebruik van een wapen en wreeddadig optreden.

Rufo zegt aan CNN: “Ik wil weer zien. Ik word overmand door emoties. Ik wil huilen, maar het lukt me niet meer. Ik heb genoeg gehuild in het ziekenhuis.”

Chirurgen hebben zijn ogen moeten verwijderen, maar waren genoodzaakt om enkele rubberen kogels achter te laten in zijn hoofd, omdat die te diep waren.

Gelukkig ontvangt Rufo aanbiedingen over de hele wereld nadat zijn foto’s viraal gingen.

Begunstigers uit Mexico, Spanje en de VS hebben toegezegd dat ze voor zijn behandelingen in een kliniek in Colombia zullen betalen.

Puerto Ricaanse zanger Don Omar heeft ook een foto van Rufo gedeeld om aandacht te vragen voor de situatie in Venezuela.

Meer gezondheidsnieuws

Slimme toiletten die kanker kunnen opsporen

GFC NIEUWS- Wetenschappers aan de Standord University in de VS hebben een toilet ontwikkeld dat ontlasting en urine analyseert op ziektes. Dikke vrouwen makkelijk slank…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke vrouwen makkelijk slank met…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…