fbpx

Jongen (13) geniet ervan op grote kikkers te staan tot ze sterven, KIVC grijpt in

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een tienerjongen uit de Surinaamse hoofdstad Paramaribo schept er behagen in om op grote kikkers te staan tot het moment dat de beesten een pijnlijke dood achter de rug hebben.

De 13- jarige heeft zich al vaker in het bijzijn van twee vrienden schuldig gemaakt aan deze wrede vorm van dierenmishandeling.

Hij zou volgens relazen van zijn maatjes erbij lachen en er een kick van krijgen de kikkers zo te zien lijden.

Een van de jongens vertelde over de dierenmishandelingen aan zijn moeder, die vervolgens contact opnam met een lid van het KIVC.

Het KIVC laat aan GFC Nieuws weten dat er intussen een gesprek is geweest met de alleenstaande ouder van de dierenbeul.

Ook de dierenkweller is tot de orde geroepen.

Jennifer Atmo van het VrouwenCollectief vertelt aan GFC dat de tiener antisociale persoonlijkheidsstoornissen vertoont.

Mogelijk zijn deze ontstaan na de relatiebreuk tussen zijn moeder en vader.

BEKIJK OOK
Vader van meisje (17) dat op vrouwen valt legt haar uitgaansverbod op en voert brainwash gesprekken

Om die reden is advieshulp ingeroepen van de Europese topexpert op het vlak van verjongen, gezondheid en mentaal welzijn Jonathan Clarke.

“Vanuit Amsterdam heeft Jonathan Clarke ons telefonisch het dringend advies gegeven om deze tiener direct door te verwijzen naar een psycholoog voor verdere begeleiding”, legt Jennifer Atmo uit.

Volgens haar heeft de topexpert het vermoeden dat de beul enkele kenmerken vertoont van een sociopaat.

Kinderen die ervan genieten wanneer dieren of mensen gemarteld worden dienen volgens hem zo snel mogelijk behandeld te worden.

De Geor Hering Foundation is bereid gevonden om de kosten die gemaakt zullen worden voor de behandeling van de dierenbeul te betalen.

De moeder van het probleemkind is niet in staat om deze zelf te bekostigen. Het is nog onduidelijk of de tiener wil meewerken en de psychische hulp wel accepteert.