fbpx

Jongen (13) met zuivelallergie sterft na het eten van popcorn

GFC NIEUWS- Een getalenteerde en veelbelovende jonge ijshockeyspeler stierf een tragische dood na een allergische reactie na het eten van popcorn.
Ruben Bousquet – die slechts 14 jaar oud was – en allergisch voor koeienmelk, kaas, rauwe eieren en soya, ging in april 2018 in anafylactische shock ten gevolge van een acute, hele ernstige allergische reactie.
De jongen kreeg een jaar eerder een dergelijke aanval, maar overleefde het dankzij zijn injectiespuit. Op die bewuste dag in april was hij in de bioscoop met enkele vrienden en familie en had zijn injectiespuit niet bij zich.
De doodsoorzaak van de jongen moet nog worden vastgesteld. Tijdens een hoorzitting deze week werd aangehaald dat het gezelschap van een film genoot in een bioscoop in Londen, terwijl Ruben zoete popcorn at.
Op een gegeven moment voelde hij zich niet goed en gingen ze naar huis. Rond negen uur in de avond belde de familie naar het ziekenhuis en werd aangeraden om de jongen voor observatie te brengen. Gedurende de rit naar het ziekenhuis kreeg Ruben ademhalingsproblemen en greep hij naar zijn keel.
Zijn moeder gaf men twee spuitjes en na de derde injectie verloor Ruben het bewustzijn. De vader belde de ambulance, terwijl de moeder probeerde om de jongen te reanimeren. Het ambulancepersoneel was snel ter plekke en nam over. Kort daarna werd de jongen afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij later op de avond stierf.
Ruben had ook last van astma. Zijn doodsoorzaak is nog niet vastgesteld.

BEKIJK OOK
Afsluiting wegen vanwege Oil & Gas Summit en Caricom Staatshoofdenvergadering