fbpx
Jongeman ontvoerd, omdat hij verdachte euro 300 moest betalen voor enkele sportschoenen

GFC NIEUWS- De 36-jarige Maikel A. heeft een 20-jarige jongeman zaterdagmorgen ontvoerd.

De ontvoering vond plaats op een parkeerterrein aan de Waterkant. Na de ontvoering maakte Maikel contact met de familie van het slachtoffer en zette ze onder druk om hem een bepaald bedrag te betalen, meldt de PR van het KPS.

Een leidinggevende van de afdeling Kapitale Delicten wist Maikel zover te krijgen dat hij het bureau aandeed samen met het slachtoffer. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer Maikel euro 300,- moet betalen voor een paar sportschoenen die hij bij Maikel had gekocht. Volgens afspraak zou het slachtoffer hem achteraf betalen voor de schoenen. Dat heeft hij echter niet gedaan.

Maikel is in verzekering gesteld voor vrijheidsberoving en afpersing, zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van Strafrecht.

Het slachtoffer heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan wanprestatie en daarvoor moest Maikel naar de civiele rechter stappen en niet het recht in eigen handen nemen.

De politie is niet belast met het onderzoeken van civielrechtelijke zaken, maar wel met het onderzoeken van strafrechtelijke zaken.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…