fbpx

Jongeman ontvoerd, omdat hij verdachte euro 300 moest betalen voor enkele sportschoenen

GFC NIEUWS- De 36-jarige Maikel A. heeft een 20-jarige jongeman zaterdagmorgen ontvoerd.
De ontvoering vond plaats op een parkeerterrein aan de Waterkant. Na de ontvoering maakte Maikel contact met de familie van het slachtoffer en zette ze onder druk om hem een bepaald bedrag te betalen, meldt de PR van het KPS.
Een leidinggevende van de afdeling Kapitale Delicten wist Maikel zover te krijgen dat hij het bureau aandeed samen met het slachtoffer. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer Maikel euro 300,- moet betalen voor een paar sportschoenen die hij bij Maikel had gekocht. Volgens afspraak zou het slachtoffer hem achteraf betalen voor de schoenen. Dat heeft hij echter niet gedaan.
Maikel is in verzekering gesteld voor vrijheidsberoving en afpersing, zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van Strafrecht.
Het slachtoffer heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan wanprestatie en daarvoor moest Maikel naar de civiele rechter stappen en niet het recht in eigen handen nemen.
De politie is niet belast met het onderzoeken van civielrechtelijke zaken, maar wel met het onderzoeken van strafrechtelijke zaken.

BEKIJK OOK
Aanhoudingen tijdens roadblock; acht verdachten ingesloten