fbpx

Jongeman (23) mishandelt partner en zijn moeder

De politie van het ressort Flora heeft onlangs de 23-jarige Rowe T. ingesloten voor zware mishandeling, mishandeling en bedreiging. Hij heeft zijn partner zwaar mishandeld en bedreigd. Ook zijn moeder heeft hij mishandeld.

Rowe verdenkt zijn 20-jarige partner ervan dat zij voor hem uitloopt. Hij raakte op donderdag 11 oktober zo verhit dat hij haar sloeg en met de dood bedreigde. Toen zijn moeder ertussen kwam, kreeg zij ook enkele klappen.

Rowe greep vervolgens naar een scherp voorwerp waarmee hij zijn partner wilde neersteken. Het lukte haar om hem te ontwapenen. Tijdens die handeling liep zij een ernstige verwonding op aan haar hand.

Huisgenoten schakelden de politie in. Rowe vluchtte weg bij het zien van de politie. Later op de dag werd hij door zijn zwager, die politieambtenaar is, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

BEKIJK OOK
Drietal opgepakt na mislukte roofoverval op goudveld

De moeder en partner van Rowe zijn na medische behandeling op de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis heengezonden. Zijn partner is voor verdere behandeling verwezen naar een specialist.

Rowe riskeert een maximale gevangenisstraf van tien jaar voor deze daad. Daarnaast mag de rechter de veroordeelde ook een geldboete geven van de vijfde categorie. Als de schuldige dit misdrijf begaat tegen zijn of haar ouders, zijn of haar partner of kind kan de gevangenisstraf met een derde worden verhoogd.