fbpx

Jongedame schaamt zich voor haar oudere zus omdat ze een andere huidskleur heeft

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een 29- jarige van origine Surinaamse vrouw uit Den Haag ontkent tegenover al haar vrienden en kennissen dat een donkergekleurde vrouw haar oudere halfzus is.

Een nicht die erachter kwam wat de werkelijke reden van deze ontkenning is vertelt aan GFC Lifestyle dat zij furieus is.

De twintiger heeft in een openhartig gesprek aan haar laten doorschemeren dat zij en ook haar jongere zus er niet trots op zijn dat haar oudere halfzus, die een andere vader heeft, in vergelijking met hen erg donker van kleur is.

Zij schamen zich voor haar en behandelen haar als een buitenbeentje.

Een maatschappelijk werker zegt desgevraagd aan GFC dat deze afkeurenswaardige vorm van uitsluiting binnen families veel vaker voorkomt.

OOK INTERESSANT
Surinaamse benzinestations: medewerkers lopen risico op ernstige gezondheidsklachten

Zij verwijst naar een studie in 2015 die is uitgevoerd door het Pew Research Center. Daaruit bleek dat 21 procent multiraciale volwassenen in de VS die zwart en wit zijn, zeggen dat ze slecht zijn behandeld door een familielid vanwege hun raciale achtergrond.

Volgens de onderzoekers is de kruising van ras en sociale connecties ingewikkeld voor multiraciale volwassenen. Veel volwassenen van gemengd ras zitten verspreid over twee of meer werelden, en hun relaties weerspiegelen dat.

Foto ter illustratie.