fbpx
Jonge vrouw licht aantal personen op met valse sollicitatieoproep op Facebook

GFC NIEUWS- De politie van Zanderij heeft de 24-jarige Shivannie M. op 4 maart in Wanica aangehouden.

Deze jonge dame heeft via social media een fake account geopend onder de naam Victoria Group, waarbij zij geïnteresseerden opriep te solliciteren voor de functie van administratieve kracht op de Luchthaven te Zanderij.

Gegadigden hebben op verschillende locaties Shivannie ontmoet en hebben een nationaliteitsverklaring, een uittreksel, pasfoto’s, en vaccinatie boekje van gele koorts, kopie diploma’s en het bedrag van SRD 150 aan haar moeten overhandigen.

Toen enkele sollicitanten na een bepaalde tijd geen reactie kregen, besloten zij op 21 februari Shivannie op te gaan zoeken op de Luchthaven te Zanderij.

Onderzoek wees uit dat Shivannie vanaf de maand januari 2020 tot eind februari 2020 in één van de winkelunits op de Luchthaven als verkoopster werkzaam was. In die korte periode heeft zij het legitimatiebewijs dat aan haar was verstrekt om de Luchthaven te kunnen betreden, gebruikt om geloofwaardig over te komen bij de geïnteresseerden. De sollicitanten werden naar de politie verwezen voor het doen van aangifte.

Na intensief speurwerk is Shivannie op 4 maart aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Ze heeft bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit en dat zij het geld ten eigen bate heeft gebruikt.

De verdachte is in verzekering gesteld.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)