Jonge vrouw jaren niet in een bad vanwege ernstige dagelijkse epilepsieaanvallen

GFC NIEUWS- Een jonge vrouw vertelt dat ze enkele jaren helemaal niet of zonder supervisie in bad kon vanwege ernstige epilepsievallen dagelijks.

Brogan Evans uit Engeland werd gediagnosticeerd met de conditie toen ze 17 jaar oud was.

Ze zegt dat de symptomen haar uiterst depressief maakten, totdat ze recent een ‘epilepsie-alert’ hond kreeg.

De kwaal van de 24-jarige begon met gedeeltelijke aanvallen, die een kant van haar hersenen afsloot, met als gevolg een zenuwtrekking in haar rechterarm of rechterbeen.

Haar conditie verergerde en kreeg ze ruim 14 keer dagelijks grote aanvallen.

Hierdoor kon ze niet alleen worden gelaten met voeding, omdat ze zich vader verslikte. Het gevaar voor verstikking speelde de familie ook parten.

Een keer moest Brogan 20 hechtingen in haar gezicht krijgen na een val als gevolg van de aanvallen.

Brogan kon daarom ook niet zonder supervisie een bad nemen, vanwege verdrinkingsgevaar.

Haar leven veranderde toen ze de hond, Wadsley, kreeg.

Toen Brogan 20 jaar oud was, diende ze een aanvraag in bij Support Dogs, een charitatieve organisatie die getrainde en ondersteunings – en gespecialiseerde honden aanbiedt.

De hond kan Brogan 48,5 minuut van te voren een waarschuwing geven, voordat ze een aanval krijgt.

Dit geeft de 24-jarige de ruimte om naar huis te gaan of snel naar een veilige plek voordat ze de aanval krijgt, of dat nou een handicap toilet is of een verkleedkamer.

Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Meer gezondheidsnieuws

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Bekijk ook een ander interessant…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem…

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….