fbpx
Jonge moeder verlamd nadat ze make-up kwastje vriendin gebruikte

GFC NIEUWS- Een jonge moeder heeft onthuld hoe ze verlamd raakte en te horen kreeg dat ze nooit meer zal lopen, nadat ze een make-up kwastje van een vriendin gebruikte.

Jo Gilchrist, van Queensland, Australië, dacht aan niets toen ze het kwastje gebruikte.

Maar daags daarna kreeg ze enorme pijnen in haar rug en werd ze met spoed gebracht naar het ziekenhuis waar ze hoorde dat ze ‘afscheid moest nemen van haar dierbaren’.

Het bleek dat Jo een levensbedreigende infectie had opgelopen die van het kwastje haar lichaam was binnengedrongen via een kleine opening in haar huid.

De staphylococcus aureus bacterie had haar wervelkolom aangevallen en verlamming veroorzaakt vanaf haar middel tot haar benen.

De bacterie komt bij veel mensen voor, vooral op de huid en in de neus. De bacterie veroorzaakt normaal gesproken geen ziekte, maar bij beschadiging van huid of slijmvliezen kunnen infecties ontstaan.

De bacterie kan dieper in het lichaam komen en verschillende ziektebeelden veroorzaken, zoals bloedvergiftiging, endocarditis (ontsteking aan de hartkleppen), abcessen, botontsteking, gewrichtsontsteking en longontsteking.

Sommige staphylococcus aureus-bacteriën of staph-infectie kunnen giftige stoffen (toxinen) aanmaken. Als deze gifstoffen in de bloedbaan terecht komen kunnen zij verschillende ziektebeelden veroorzaken. De belangrijkste zijn het toxische-shocksyndroom en voedselvergiftiging.

Jo zegt: “Mijn vriendin had een Staph-infectie in haar gezicht. Ik heb kwastje geleend, maar wist niet dat zo iets mogelijk was. Ik deel vaker kwastjes met mijn vriendinnen.”

“Het bleek de ergste vorm van een staph-infectie te zijn. De bacterie drong via een kleine snee of puistje in mijn gezicht mijn lichaam binnen en plantte zich uiteindelijk in mijn ruggengraat.”

“Ik had geluk dat het naar mijn wervelkolom ging en niet mijn hersenen, anders was ik dood. Was het naar mijn ledematen, zou ik worden geamputeerd.”

Jo bleef maanden in het ziekenhuis na het incident in 2015. Ze beloofde haar toen nog tweejarige zoon Tommy zat ze eens weer zou lopen.

Na een jaar lange en pijnlijke behandelingen bij de fysiotherapeut en trainingen om de mobiliteit in haar benen terug te krijgen, kon Jo eindelijk weer lopen.

Haar streven is dat ze binnen een jaar of twee weer in staat zal zijn om te rennen en spelen met haar zoon, die haar drijvende kracht is in haar herstelproces.

Meer gezondheidsnieuws

Slimme toiletten die kanker kunnen opsporen

GFC NIEUWS- Wetenschappers aan de Standord University in de VS hebben een toilet ontwikkeld dat ontlasting en urine analyseert op ziektes. Dikke vrouwen makkelijk slank…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke vrouwen makkelijk slank met…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…