Jonge moeder verlamd nadat ze make-up kwastje vriendin gebruikte

GFC NIEUWS- Een jonge moeder heeft onthuld hoe ze verlamd raakte en te horen kreeg dat ze nooit meer zal lopen, nadat ze een make-up kwastje van een vriendin gebruikte.

Jo Gilchrist, van Queensland, Australië, dacht aan niets toen ze het kwastje gebruikte.

Maar daags daarna kreeg ze enorme pijnen in haar rug en werd ze met spoed gebracht naar het ziekenhuis waar ze hoorde dat ze ‘afscheid moest nemen van haar dierbaren’.

Het bleek dat Jo een levensbedreigende infectie had opgelopen die van het kwastje haar lichaam was binnengedrongen via een kleine opening in haar huid.

De staphylococcus aureus bacterie had haar wervelkolom aangevallen en verlamming veroorzaakt vanaf haar middel tot haar benen.

De bacterie komt bij veel mensen voor, vooral op de huid en in de neus. De bacterie veroorzaakt normaal gesproken geen ziekte, maar bij beschadiging van huid of slijmvliezen kunnen infecties ontstaan.

De bacterie kan dieper in het lichaam komen en verschillende ziektebeelden veroorzaken, zoals bloedvergiftiging, endocarditis (ontsteking aan de hartkleppen), abcessen, botontsteking, gewrichtsontsteking en longontsteking.

Sommige staphylococcus aureus-bacteriën of staph-infectie kunnen giftige stoffen (toxinen) aanmaken. Als deze gifstoffen in de bloedbaan terecht komen kunnen zij verschillende ziektebeelden veroorzaken. De belangrijkste zijn het toxische-shocksyndroom en voedselvergiftiging.

Jo zegt: “Mijn vriendin had een Staph-infectie in haar gezicht. Ik heb kwastje geleend, maar wist niet dat zo iets mogelijk was. Ik deel vaker kwastjes met mijn vriendinnen.”

“Het bleek de ergste vorm van een staph-infectie te zijn. De bacterie drong via een kleine snee of puistje in mijn gezicht mijn lichaam binnen en plantte zich uiteindelijk in mijn ruggengraat.”

“Ik had geluk dat het naar mijn wervelkolom ging en niet mijn hersenen, anders was ik dood. Was het naar mijn ledematen, zou ik worden geamputeerd.”

Jo bleef maanden in het ziekenhuis na het incident in 2015. Ze beloofde haar toen nog tweejarige zoon Tommy zat ze eens weer zou lopen.

Na een jaar lange en pijnlijke behandelingen bij de fysiotherapeut en trainingen om de mobiliteit in haar benen terug te krijgen, kon Jo eindelijk weer lopen.

Haar streven is dat ze binnen een jaar of twee weer in staat zal zijn om te rennen en spelen met haar zoon, die haar drijvende kracht is in haar herstelproces.

Overige berichten