Jonge kinderen die verslaafd zijn aan beeldschermen kunnen autisme ontwikkelen

GFC NIEUWS- De enorme toename van het aantal kinderen die met autisme zijn gediagnosticeerd kan verklaard worden door beeldschermgebruik.
Als deze kinderen (0 – 4 jaar) een maand een beeldschermverbod krijgen, zijn de klachten verdwenen, blijkt uit een Amerikaanse studie.
De kinderpsychiaters uit de VS concluderen dat de beeldschermen ervoor zorgen dat ze geen normaal sociaal leven opbouwen.
Ook Franse wetenschappers hebben ontdekt dat de explosie van het autismecijfer te maken heeft met de hoeveeltijd die jonge kinderen achter een beeldscherm doorbrengen. Ze spreken van ‘virtueel autisme’. Als je een kind weghaalt van het scherm dan verdwijnen de autistische trekken binnen een maand.
De onderzoekers zagen tijdens hun onderzoek dat kinderen tussen de 0 en 4 jaar te veel tijd achter een beeldscherm doorbrengen. Ze hebben kinderen die in het ziekenhuis de diagnose autisme hadden gekregen, bestudeerd en hebben hen verboden ze om nog langer naar een tv, telefoon, tablet of laptop te kijken. Een maand later waren alle klachten verdwenen.
De kinderpsychiaters concluderen dat de beeldschermen de hersenontwikkeling van deze kinderen belemmeren en ervoor zorgen dat ze geen normaal sociaal leven opbouwen. Licht en geluid van elektronische schermen houden de aandacht vast, maar ontwikkelen de hersenen niet. Schermen zijn zelfs zo aantrekkelijk dat kinderen eraan verslaafd raken. Ze raken daardoor geïsoleerd van menselijke interactie die noodzakelijk is voor de ontwikkeling van communicatievaardigheden.

Overige berichten