fbpx
Jonge kinderen die verslaafd zijn aan beeldschermen kunnen autisme ontwikkelen

GFC NIEUWS- De enorme toename van het aantal kinderen die met autisme zijn gediagnosticeerd kan verklaard worden door beeldschermgebruik.

Als deze kinderen (0 – 4 jaar) een maand een beeldschermverbod krijgen, zijn de klachten verdwenen, blijkt uit een Amerikaanse studie.

De kinderpsychiaters uit de VS concluderen dat de beeldschermen ervoor zorgen dat ze geen normaal sociaal leven opbouwen.

Ook Franse wetenschappers hebben ontdekt dat de explosie van het autismecijfer te maken heeft met de hoeveeltijd die jonge kinderen achter een beeldscherm doorbrengen. Ze spreken van ‘virtueel autisme’. Als je een kind weghaalt van het scherm dan verdwijnen de autistische trekken binnen een maand.

De onderzoekers zagen tijdens hun onderzoek dat kinderen tussen de 0 en 4 jaar te veel tijd achter een beeldscherm doorbrengen. Ze hebben kinderen die in het ziekenhuis de diagnose autisme hadden gekregen, bestudeerd en hebben hen verboden ze om nog langer naar een tv, telefoon, tablet of laptop te kijken. Een maand later waren alle klachten verdwenen.

De kinderpsychiaters concluderen dat de beeldschermen de hersenontwikkeling van deze kinderen belemmeren en ervoor zorgen dat ze geen normaal sociaal leven opbouwen. Licht en geluid van elektronische schermen houden de aandacht vast, maar ontwikkelen de hersenen niet. Schermen zijn zelfs zo aantrekkelijk dat kinderen eraan verslaafd raken. Ze raken daardoor geïsoleerd van menselijke interactie die noodzakelijk is voor de ontwikkeling van communicatievaardigheden.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)