fbpx

Jonge Australiërs gaan de dood tegemoet terwijl ze proberen de perfecte selfie te maken

GFC NIEUWSREDACTIE- Meer Australiërs dan ooit tevoren sterven nadat ze per ongeluk van kliffen zijn gevallen met selfies die mogelijk de schuld hebben, volgens nieuwe gegevens.

Cijfers van het Australische Bureau voor de Statistiek toonden het aantal mensen dat het afgelopen jaar stierf aan accidentele valpartijen.
Zo’n 3.747 mensen stortten zich dood, waarvan 20 vanaf kliffen.

Dit was de meeste valpartij sinds de organisatie in 2012 begon met het tellen van de gegevens en de vrees deed toenemen dat de opkomst van selfies achter de trend zat.

Australië staat op de vijfde plaats met 15 dodelijke slachtoffers, India bovenaan met 100 doden en de VS op de tweede plaats met 39 doden.

Dr. Rachael Murrihy, directeur van het Kidman Centre van de University of Technology Sydney, waarschuwde dat sociale media een drijvende kracht waren achter de toename van sterfgevallen. “Het is een normaal onderdeel van de adolescentie om risico’s te nemen en ze nemen risico’s omdat dat hen helpt hun identiteit te vormen en erachter te komen wie ze zijn,”.

BEKIJK OOK
Iran klaagt bij FIFA nadat Amerikaanse voetbalbond islamitisch embleem van zijn vlag verwijdert

‘Helaas biedt TikTok een forum voor hen om dit te doen, maar het is niet het gezonde risico nemen dat we graag bij tieners zouden willen zien.

‘De neurowetenschap vertelt ons ook dat hersenen pas op 25-jarige leeftijd volledig gevormd zijn… dus als ze op deze leeftijd zijn, zijn ze niet volledig in staat om de gevolgen van hun acties te voorzien.’

Uit de laatste statistieken van het ABS bleek dat drie keer zoveel mensen zijn overleden aan accidentele valpartijen in vergelijking met Covid-19.

Ongeveer 61 procent van de valpartijen was door mensen van 85 jaar of ouder en gebeurde door uitglijden of uit bed vallen.
Vierendertig mensen waren overleden nadat ze van een gebouw of gebouw waren gevallen terwijl vijf aan het skaten, skiën of snowboarden waren.