fbpx

Jong Barcelona speler ontvangen door Sport- en Jeugdzaken

De veertienjarige Xavi Simons, speler van Jong Barcelona met als roepnaam ‘Golden Curls’, is ontvangen door vertegenwoordigers van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en het Nationaal Jeugdparlement (NJP).

Simons wordt gezien als een getalenteerde voetballer die een hardwerkende aanvaller en verdediger is. Hij zal voor ruim twee weken in Suriname vertoeven. De voorzitter van de commissie sport en recreatie van het NJP, Fransa Babel, heeft in haar toespraak aangegeven blij te zijn met zijn aanwezigheid in Suriname.

Volgens de eerste plaatsvervanger van het NJP, Zenani van Throo, moeten sporters zoals Simons in de gaten gehouden worden. Hiernaast heeft van Throo de hoop uitgesproken dat de talentvolle voetballer zijn kennis met de jongeren deelt gezien zij naar hem opkijken.

OOK INTERESSANT
Bouterse verschijnt vandaag weer voor de rechter

Raynell Enfield, beleidsadviseur van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken die minister Joan Dogojo vertegenwoordigde, benadrukte dat het goed is om naar diaspora te kijken. Volgens hem is het belangrijk dat er uitwisselingen plaatsvinden om alle takken van sport aan te scherpen.

Het laatste woord was van Golden Curl die heel kort met een glimlach aangaf ingenomen te zijn met het ontvangst.(GFC)