fbpx

Jogi positief over anticorruptiebeleid NH-minister

VHP-parlementariër Mahinder Jogi prijst het optreden van minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen(NH). De minister heeft getoond geen corruptie te dulden.

Jogi pleit desondanks voor meer toezicht, controle en waar nodig een Clad-onderzoek waar er sprake is van vermeende corruptiezaken binnen de staatsbedrijven die vallen onder NH.

De minister moet zeker harder ingrijpen bij Staatsolie. Niet alleen de ‘kleine man’ moet gepakt worden, maar ook de top van het bedrijf.

Volgens Jogi is er enorm veel mis gegaan bij de totstandkoming van de nieuwe raffinaderij van Staatsolie. Hij heeft informatie dat de uitbreiding van de raffinaderij op US$ 400 miljoen geraamd was, maar uiteindelijk moest er 1 miljard US$ opgehoest worden. Dit terwijl de raffinaderij nog niet draait.

“Gaat u geen bladeren zoeken minister, maar gaat u naar de stam. Er zijn directieleden die bedrijven hebben opgezet met middelen van Staatsolie. U bent op de goede weg en u krijgt de ondersteuning van deze kant. Het mes moet erin”, aldus Jogi.

Overige berichten