fbpx
Jogi: Claimconstructie bedacht door regeringsexponenten

Er is een bewuste constructie bedacht door exponenten binnen de regering om via claims het land financieel te benadelen. Tot deze conclusie komt Mahinder Jogi van de VHP na een aantal mislukte projecten van de regering.

Jogi noemt onder meer de bouw van een brug over de Corantijn- en de Marowijnerivier, de toenmalige claim van Ballast Nedam, de miljoenenfraude bij TAS en de claim die daarna volgde en de plannen voor de bouw van een tramverbinding.

Waarschuwing tramproject

Jogi waarschuwt voor een claim van Strukton. De gunning aan Strukton voor het tramproject is niet met het parlement besproken. De meest priemende vraag is waarom het project is toegewezen aan Strukton zonder dat een openbare inschrijving is gehouden. En dat bij een kostenplaatje van honderd en dertig miljoen euro.

Aan het bedrijf is ook gevraagd om de haalbaarheidsstudie te verrichten en zijn hiermee volgens Jogi verwachtingen gewekt dat zij inderdaad belast zal worden met de werkzaamheden.

“De regering lanceert de bouw van het treinproject. Zijn er ook claims daar die wij kunnen verwachten wanneer de uitvoering van het project niet doorgaat? Strukton heeft opdracht gehad om een haalbaarheidsstudie te verrichten; u wekt verwachtingen bij de mensen”, waarschuwde Jogi.

“Een grote heer op het Kabinet van de President heeft ook al gezegd dat Strukton het werk gaat krijgen. Is er een contract en is er een claim”, wilde Jogi verder weten.

Hij denkt dat het project bewust niet zal worden uitgevoerd of toch niet zal worden gegund aan Strukton, zodat er een claim ontstaat, waardoor een aantal mensen geld kunnen maken.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…