fbpx
Facebook Pagelike Widget

Joel Dominie nieuwe president-commissaris Cevihas

GFC NIEUWS- Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft vrijdag de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) bij de Centrale voor Vissershavens in Suriname (Cevihas) voor de duur van 3 jaar benoemd.

Cevihas dient als facilitator voor de verschillende vissersboten die in onze wateren vissen en hun vis ook voor de verkoop of verwerking aanbieden in Suriname. De boten kunnen terecht voor water, ijs en brandstof.

De president-commissaris van de Raad is Joel Dominie. De overige leden zijn Parveen Amritpersad, Frits Hijmans, Mahinderpersad Rathipal en Andy Apensa.

Minister Sewdien verwacht dat Cevihas als parastataal bedrijf haar bijdrage zal blijven leveren aan de economie van ons land en nog meer mag groeien als toonaangevende faciliterende dienstverlener in de visserijsector in Suriname.

Intussen heeft de Raad directeur Derrel Boetoe op non-actief gesteld. De RvC zal regelmatig verslag uitbrengen aan de LVV-beleidsman.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…