Jiujitsuka verlaat tijdens kampioenschap de mat om met toeschouwers op de vuist te gaan

Redactie GFC Nieuws — Het had de mooiste partij van de avond moeten worden tijdens een evenement dat toch al bezaaid was met sterren. Maar de jiujitsukampioenschappen van de BJJ Stars: Black Belt-edition in São Paulo (Brazilië) eindigden in een anticlimax.

De laatste wedstrijd van de avond was tussen Felipe Pena en Erberth Santos. Iets meer dan een minuut of twee in de wedstrijd had Pena zijn tegenstander in een beenklem. Santos leek daarbij een knieblessure op te lopen.

Terwijl Santos op de mat verzorgd zou worden aan zijn knie, begon hij verbaal te sparren met iemand buiten de ring. Maar de vermeende blessure genas op wonderbaarlijke wijze zonder dat een verzorger eraan te pas hoefde komen, en Santos rende van de matten om zijn verbale tegenstander aan te vallen.

Dat bleek Daniel Thebit te zijn, een zwarte bander van Pena. In zijn jacht op Thebit sloeg Santos diverse omstanders omver.

Er brak een vechtpartij uit waarbij personeel van het evenement en toeschouwers probeerden de kemphanen uit elkaar te halen.

Santos wist zich echter los te rukken en ging op jacht naar Servio Junqueira, een andere zwarte gordel in het team van Pena.

Pena won uiteindelijk de match reglementair, Santos moest onder begeleiding de arena verlaten.

 

Overige berichten