fbpx
Jim Bousaid en Anthony Caram bij KennisKring Nederland

GFC NIEUWS- KennisKring Nederland en KennisKring Suriname houden donderdag een lezing en discussieavond over actuele economische ontwikkelingen in Suriname en het belang van de diaspora gemeenschap.

De gastsprekers zijn Jim Bousaid en Anthony Caram die beide oud-bankiers zijn en de financiële- en monetaire situatie genoegzaam kennen.

In een vorige KennisKring netwerkavond in Paramaribo zijn de governor van de Centrale Bank van Suriname, de voorzitter van de Surinaamse Bankiers Vereniging, de voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Assurantie en de voorzitter van de Vereniging van Cambio houders aan het woord geweest.

Actueel zijn nog steeds de geldaanhoudingen in Nederland en Miami, de langzaam stijgende wisselkoers, de euro policy en hoge kosten van de banken alsook de geld inwisselspeculaties met een hoog winstbejag.

Aan de andere kant zijn er regulier spanningsvelden vanwege onder andere verlate betalingen aan boot-bushouders, medische dienstverleners en ondernemers. De regering probeert aan alle betalingen te voldoen doch ontbeert de tijdige middelen hiervoor.

De vele leningen en de financiële economische blauwdruk hebben Fitch onze rating doen zakken hetgeen onze diaspora niet lekker zit.

De regering en vele politici erkennen het belang van de diaspora maar het blijft bij mooie speeches en beloftes met de hoge vliegtarieven als oud heikel punt.

KennisKring Nederland en Suriname zijn verheugd dat deze Suriname kenners bereid waren hun kennis en updates te delen met de diaspora gemeenschap in Nederland.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…