fbpx

Jim Bousaid en Anthony Caram bij KennisKring Nederland

GFC NIEUWS- KennisKring Nederland en KennisKring Suriname houden donderdag een lezing en discussieavond over actuele economische ontwikkelingen in Suriname en het belang van de diaspora gemeenschap.

De gastsprekers zijn Jim Bousaid en Anthony Caram die beide oud-bankiers zijn en de financiële- en monetaire situatie genoegzaam kennen.

In een vorige KennisKring netwerkavond in Paramaribo zijn de governor van de Centrale Bank van Suriname, de voorzitter van de Surinaamse Bankiers Vereniging, de voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Assurantie en de voorzitter van de Vereniging van Cambio houders aan het woord geweest.

Actueel zijn nog steeds de geldaanhoudingen in Nederland en Miami, de langzaam stijgende wisselkoers, de euro policy en hoge kosten van de banken alsook de geld inwisselspeculaties met een hoog winstbejag.

BEKIJK OOK
Etnische spanningen in Suriname laaien op

Aan de andere kant zijn er regulier spanningsvelden vanwege onder andere verlate betalingen aan boot-bushouders, medische dienstverleners en ondernemers. De regering probeert aan alle betalingen te voldoen doch ontbeert de tijdige middelen hiervoor.

De vele leningen en de financiële economische blauwdruk hebben Fitch onze rating doen zakken hetgeen onze diaspora niet lekker zit.

De regering en vele politici erkennen het belang van de diaspora maar het blijft bij mooie speeches en beloftes met de hoge vliegtarieven als oud heikel punt.

KennisKring Nederland en Suriname zijn verheugd dat deze Suriname kenners bereid waren hun kennis en updates te delen met de diaspora gemeenschap in Nederland.