fbpx
Jeugdparlementsvoorzitter schrijft president over verhogende maatregelen

Geachte president,

We hebben de afgelopen weken mogen vernemen over de tariefsverhogingen voor elektriciteit, water en brandstof. We zijn ons ervan bewust dat met de genoemde tariefsverhogingen, in het bijzonder de verhoging van de nutsvoorzieningen, de prijzen van goederen in de winkels ook zullen stijgen. Ook zijn we op de hoogte van de precaire situatie waarin dit land verkeert, dus snappen wij ook dat er maatregelen getroffen moeten worden vanuit de overheid om de inkomsten te verhogen.

Gezien de precaire financiële situatie van het land is het Jeugdparlement het niet oneens met verhogingen, maar zijn wij echter van mening dat de genoemde verhogingen te zwaar zijn voor de normale burger en dus het volk. Deze zullen, vooral op gezinnen, directe alsook indirecte gevolgen hebben. Hierbij kunnen we de jongeren die deel uitmaken van de gezinnen niet wegdenken.

De jongeren die te kampen zullen hebben met de gevolgen van de voornoemde verhogingen zijn:

– jongeren die een gezin willen stichten of hebben gesticht en lening hebben bij een bankinstelling

– jongeren die in internaten verblijven

– jongeren die gebruik maken van het openbaar vervoer om de school te bezoeken

– jongeren afkomstig uit sociaal zwakkere gezinnen

– jongeren die dagelijks kopieerkosten maken voor hun studie

Enkele gevolgen hiervan kunnen zijn:

– jongeren zullen weinig kansen nemen om te investeren. Ook zal het moeilijker worden voor de jongeren die gezinnen en een banklening hebben, gezien de kosten zullen stijgen.

– kinderen zullen genoodzaakt zijn om een handje te helpen met de inkomsten van het gezin. Hierdoor bestaat de kans dat deze kinderen na schooluren zullen werken om zo te helpen met de gezinsinkomsten. Dit kan leiden tot slechte schoolresultaten, toename aan drop-out jongeren, toenemende jeugdcriminaliteit en kinderarbeid.

– ouders die financieel niet uitkomen zullen genoodzaakt zijn om na werkuren elders een tweede baan te doen om zodoende hun gezin te verzorgen. Hierdoor zullen de ouders minder tijd en aandacht hebben voor hun kinderen. Dit kan leiden tot sociale problemen zoals gebroken gezinnen, jeugdcriminaliteit etc.

– verhoging leidt tot de vraag naar meer werkgelegenheid maar daar aan tegen ook het afvloeïen van arbeiders vanwege de vraag naar meer geld. Dus de sociale groepen en minder daadkrachtigen zullen het sowieso aan de lijfe voelen.

– gezien de tarieven van elektriciteit zullen toenemen, zullen de kopieerkosten ook stijgen. De grootste uitgave die de gros van de studenten maken zijn kopieerkosten. Deze studenten zullen dagelijks meer moeten uitgeven aan het kopiëren van studiemateriaal.

– de solidariteitsheffing op brandstof is met 40ct verhoogd, het gevolg hiervan kan zijn dat de bustarieven zullen toenemen. Er zijn heel veel studenten, vooral studenten van Universiteit en Hogescholen die dagelijks 2 bussen heen en terug pakken om de school te bezoeken. Deze studenten zullen dagelijks meer moeten uitgeven.

Het Jeugdparlement is bezorgd over haar doelgroep en wil graag meer duidelijkheid over het beleid ten aanzien van het bovengenoemde. Bij deze vraagt het Jeugdparlement om haar schriftelijk of middels een gesprek te informeren over het beleid dat uw regering zal uitvoeren, afgestemd op de bovenstaande consequenties die de verhogingen met zich zullen meebrengen.

Enkele zaken die volgens het Jeugdparlement ook onderzocht moeten worden en waarop de verhogingen afgestemd moeten zijn, zijn de inkomsten en de vaste lasten van het overgrote deel van de burgers van het land met de aangekondigde maatregelen. Verder is het van belang dat het volk goed voorgelicht wordt over het efficiënt bezuinigen van de nutsvoorzieningen, alvorens over te gaan tot de verhogingen hiervan.

Tot slot vinden wij het heel belangrijk dat er een transparant beleid wordt gevoerd en dat de samenleving wordt geïnformeerd.

In de hoop dat u ons spoedig informeert over het gevraagde verblijven wij.

Met jeugdvriendelijke groeten,

Mej. P. Sital BSc.
Voorzitter van het Nationaal jeugdparlement

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…