fbpx

Jeugdigen Opa Doeli praten over vrije meningsuiting

De Dienst Justitiële Kinderbescherming (JKB) van het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) heeft in samenwerking met The United Nations International Children’s Emergency Fund (Unicef) een workshop georganiseerd voor jeugdigen die in voorarrest zitten, in het jeugddoorgangscentrum “Opa Doeli”. Deze workshop was dinsdag in verband met de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.

De dienst JKB en Unicef hebben samen dit project gefinancierd en SMART (Suriname – Training & Consultancy) aangetrokken om aan deze groep jeugdigen de training te verzorgen.

De trainers waren Mirella Harjoprajitno, Shantusha Jairam en Saskia Trienen, bijgestaan door de maatschappelijke werkster van “Opa Doeli” en de Justitiële Kinderbescherming. De groep jeugdigen bestond uit 36 jongens in de leeftijdsklasse 13 tot 18 jaar.

De jongeren hebben in groepen kunnen aangeven welke rechten ze hebben en verder uitgelegd waarom de plichten ook erbij horen. Verder is aan de orde gekomen: geweld, agressie en agressief gedrag, soorten agressie, omgaan met agressie en grip op agressie.

BEKIJK OOK
Suriname en China bezegelen eerste landbouwtechnisch samenwerkingsproject

Aan het einde kregen de jongeren een opdracht met als thema “Meningen en Agressie”, waarbij zij op de juiste manier een mening moesten vormen en uiten, alsook een letter van hun naam positief benoemen. Ondanks de grootte van de groep hadden de trainers alle aandacht van de jeugdigen.

Het hoofd van JKB, Marsha van Halen, gaf aan dat dezelfde workshop vanwege de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, gehouden zal worden op 30 november in het Jeugd Opvoedingsgesticht (JOG) in de Penitentiaire Inrichting Santo Boma, eveneens in samenwerking met Unicef.(GFC)