fbpx
Jessurun geeft duidelijkheid over Covid-19-patiënten

GFC NIEUWS- Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid, heeft tijdens de reguliere persbijeenkomst van het Nationaal Covid-19 Managmenttteam (NCMT) meer duidelijkheid gegeven over de opvang van besmette personen, vanwege ongefundeerde berichten die circuleren op social media.

Volgens Jessurun zijn er op dit moment 58 positief geteste personen in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. In Residence Inn zijn 50 personen geïsoleerd met matige of geen klachten. Op de Intensive Care Unit van het St. Vicentius Ziekenhuis zijn er drie personen opgenomen. Op de Intensive Care Unit van het Regionaal Ziekenhuis Wanica liggen er eveneens 3 Covid-19-patiënten.

Op maandag 8 juni zijn er nog eens acht personen positief getest die ook naar het laatstgenoemde ziekenhuis zijn vervoerd. Van het aantal besmette personen hebben 16 een buitenlandse nationaliteit. 54% van het aantal positief geteste personen behoort tot het mannelijke geslacht.

In Albina dient het Marwina ziekenhuis als locatie voor het opvangen van positief besmette personen en in Nickerie gelden twee locaties als quarantainefaciliteit om de positief geteste burgers die niet zorgbehoevend zijn, op te vangen.

De grote zaal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) wordt momenteel ingericht als opvangmogelijkheid. Deze faciliteit zal ruimte bieden aan 128 personen.

Directeur Jessurun gaf verder aan dat onder de Braziliaanse gemeenschap de voorlichting is opgevoerd en komt de informatie goed op gang gelet op de reacties en vragen vanuit deze groep.

Jessurun benadrukt dat elke persoon een potentiële Covid-19 geïnfecteerde is en pleit voor het in acht blijven nemen van de gezondheidsregels.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…