fbpx

Jerry A-Kum geeft leiding aan SBB

Jerry A-Kum wordt met ingang van 1 juni de nieuwe waarnemend directeur van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). Hij vindt het een eer om deze taak te vervullen en is zich ervan bewust dat het een enorme uitdaging wordt, meldt het NII. ‘Samen met het personeel en de overige leidinggevenden zal er het beste van gemaakt wordt’, aldus de waarnemend directeur.

Woensdag werd A-Kum door minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) voorgesteld aan het personeel van de SBB. Hij heeft ook van de gelegenheid gebruik gemaakt het personeel toe te spreken. Intussen is hij reeds begonnen met voorbereidende werkzaamheden.

BEKIJK OOK  Lichamen tieners die hangend aan balkon zijn aangetroffen vrijgegeven, geen misdrijf

De minister heeft in haar speech aangegeven dat SBB jarenlang een negatief imago heeft, maar dat de organisatie wel degelijk de potentie heeft om te transformeren naar een sterk instituut dat een waardige plaats zal moeten krijgen in de maatschappij. Het is hierbij van belang dat de organisatie wordt geleid door een persoon met de juiste kwaliteiten. Daarom is gekozen voor iemand die meerdere malen in leidinggevende functies heeft gediend, ook op internationaal gebied en een zeer goede reputatie heeft.(GFC)