Jennifer Vreedzaam: Drogreden gebruikt om DNA-vergadering te verdagen

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Surinaams parlementslid van de Nationale Democratische Partij (NDP) vindt dat de leiding van de Nationale Assemblee (DNA) een drogreden heeft gebruikt om de vergadering van dinsdag te verdagen.

Vreedzaam: “De samenleving zit met zovele vragen, te weinig informatie vanuit de regering en verwacht dat vanuit de volksvertegenwoordiging in DNA vragen zullen worden gesteld.”

“Als de vergadering is uitgesteld vanwege een Covid-geval waarom was toen de vergadering niet uitgesteld toen ik, een andere collega en twee andere medewerkers dezelfde dag positief waren getest .”

“Lijkt dit niet op een scenario? Zoveel keer uitstellen van dezelfde vergadering.”

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Zijn linkshandigen echt intelligenter? Dit is wat deskundigen zeggen

“De Cubaanse artsen zijn weg; in de gezondheidszorg zie ik geen visie, geen preventie, thuisisolatie veroorzaakt nog meer besmettingen tussen huisgenoten, nog steeds geen normalisatie binnen reguliere zorg, we zien dat het binnenland en sommige districten zitten zonder artsen, zonder medicijnen en nog erger met Covid. Armoede neemt ergere vormen aan en het volk kan niet meer.”

Vreedzaam constateert een onvermogen bij deze regering om beleid te maken. “In plaats van te werken wordt geld besteed aan reizen van onze president.”

Deze regering ziet DNA als een platform om show te maken en niet om te luisteren naar DNA. Check de show van Chan maar vrijdag in DNA.”

De huishoudelijke- en openbare vergadering van De Nationale Assemblee die gepland waren voor 28 september zijn verdaagd naar een nader te bepalen datum, vanwege één covid-19- geval onder de leden.

Het parlement zou vergaderen over de Covid-19-situatie in Suriname, de kwestie EBS (energietarieven) en de start van het nieuwe schooljaar (2021-2022).

Vrijdag houdt president Chandrikapersad Santokhi zijn jaarrede tijdens een buitengewone openbare vergadering van DNA.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER