Jeangu Macrooy deelnemer Nederland aan Eurovisie Songfestival 2020

GFC NIEUWS- Op 10 januari werd bekendgemaakt door de AVROTROS dat Jeangu Macrooy de Nederlandse inzending is voor het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam.
Algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie, Eric van Stade, zegt dat de organisatie Jeangu al langer in het vizier had, “omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is”.
Macrooy is in Suriname geboren en verhuisde in 2014 naar Nederland om aan de ArtEz Popacedemie in Enschede te studeren. Daar heeft hij de opleiding songwriter gevolgd.
In 2015 kreeg hij een contract bij het label Unexpected Records en bracht zijn debuutalbum Brave Enough.
Zijn eerste single genaamd Gold werd direct een enorm succes. Deze single werd namelijk gebruikt in een reclame voor de bekende serie Game of Thrones.
3FM beloonde hem met de titel Serious Talent in 2016. Hij stond op meerdere festivals en speelde in 2018 Judas in The Passion. In hetzelfde jaar werd hij ook al uitgeroepen tot best geklede man door het bekende modeblad Esquire.
Jeangu: “Ik voel me onbeschrijfelijk vereerd! Het is een hele grote droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik staan te springen om iets neer te zetten waar Nederland trots op kan zijn. Let’s go!”

Overige berichten