fbpx

Je vrouw doodschieten als ze uitloopt is goed, vinden sommige Surinaamse mannen en vrouwen

GFC NIEUWS- “Goed gedaan in mijn huis op mijn bed ** zit in je hooft dit alles is moment laat niemand niets komen vertellen liefde is tof”. “Goed gedaan mooi”. “Mooi zo”. Die man moest die andere man ook doodschieten”, schrijven onder meer F.A., N.R. A.M. en S.M.P zonder gêne op de Facebook pagina van GFC Nieuws.

Ze reageren op een bericht op GFC over een 26- jarige man die zijn slechts 19- jarige echtgenote Osmara heeft doodgeschoten, nadat hij haar naar eigen zeggen had betrapt met een andere man in zijn bed in het zuiden van Mexico. https://www.gfcnieuws.com/man-schiet-tienerechtgenote-dood-nadat-hij-haar-met-een-andere-man-in-bed-betrapte/

De man had sinds het tienermeisje 14 jaar oud was, een liefdesrelatie met haar. De familie van het slachtoffer was niet blij met het huwelijk dat vervolgens werd gesloten.

“Ronduit schandalig dat mensen in Suriname het goed vinden dat een jong meisje van 19 jaar oud is doodgeschoten. Het slachtoffer heeft niet eens de kans gekregen om op een normale wijze volwassen te worden. Ze was slechts 14 jaren oud toen ze al werd ‘gestrikt’ door haar latere man en moordenaar”.

BEKIJK OOK
Vermiste 18-jarige tiener terecht

“In plaats van een beetje compassie te tonen met het jonge slachtoffer en het gebeurde af te keuren, juichen sommigen in ons land het toe dat de tiener is vermoord”, zegt de voorzitster van de vrouwenafdeling van de Internationale G. Hering Foundation, Jennifer Atmo.

Volgens Atmo heeft geen enkele man het recht om een vrouw kwaad aan te doen.

“Geen enkele man heeft het recht een vrouw te slaan, mishandelen of vermoorden! Nooit! Als hij een echte man is, zou hij Osmara netjes de deur hebben gewezen en verder zijn gegaan met zijn leven. Maar het blijkt dat deze Mexicaan een grote lafaard is, dus geen echte man”.

“Ook de mannen en vrouwen in ons land die het via sociale media toejuichen of goedkeuren dat een tienermeisje is vermoord, zouden zich diep moeten schamen. Wat voor signaal geef je hiermee af aan de de samenleving? Wat een laag niveau, ronduit schandelijk”, aldus de voorzitster van de vrouwenafdeling van de G. Hering Internationale Foundation, Jennifer Atmo.