fbpx

Je kunt niet tegen een persoon met verdriet zeggen ‘ik weet hoe jij je voelt’

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een ieder ervaart verdriet op zijn of haar eigen manier. Bij de één kan een kleine tegenslag in het leven al een enorme impact hebben en zorgen voor langdurige negatieve emoties.

Anderen hebben veel meer incasseringsvermogen en slepen zich er met relativeren erdoor heen. Je kunt ook niet tegen een persoon met verdriet zeggen ‘ik weet hoe jij je voelt’.

Ook bij het rouwen merken onderzoekers op dat het een unieke ervaring is die dus bij niemand gelijk is.

Er is geen vaste tijdlijn waarop het rouwen eindigt, maar de ernst van het verdriet neemt na verloop van tijd bij het merendeel langzaam maar zeker af.

OOK INTERESSANT
Oversized kleding dragen maakt je minder mooi in de ogen van mannen én vrouwen

GFC Lifestyle vroeg aan de Europese mental health expert Jonathan Clarke wat de beste strategie is om met verdriet om te gaan.

Volgens hem is verdriet een zeer complexe aangelegenheid die door verschillende fasen gaat. Onder anderen als eerst een fase van ontkenning, woede, je afvragen waarom, depressiviteit en het accepteren.

“Het is in ieder geval raadzaam om gedachten en emoties niet op te kroppen maar de vrije loop te geven en zo te proberen je er doorheen te werken”, aldus een korte reactie van de deskundige.