fbpx

Je kind te veel verwennen kan je later zeer duur komen te staan, doe het liever niet

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Je kind van kleins af te veel en vaak verwennen kan je wanneer hij of zij groter is heel veel kopzorgen geven. Het beste is om een kind met mate een beloning te geven.

Dat zegt een vader van een 21- jarige zoon en ervaringsdeskundige aan GFC Lifestyle.

De man uit Den Haag legt uit dat hij veel spijt heeft dat hij sinds de geboorte van de jongen, hem heeft overstelpt met dure cadeaus.

“Mijn zoon kreeg alles wat hij maar wilde tot ik pas vorig jaar inzag dat de opvoeding die ik heb gegeven niet goed is geweest en hem altijd zijn zin gaf”.

“Mijn zoon hoefde alleen maar te wenken wat hij wilde en kreeg zonder gemopper de meest dure spullen. Mobieltjes, buitenlandse reizen, auto’s, kleding en veel geld”.

De man die getrouwd is en geen andere kinderen heeft zegt nu alle ouders te willen waarschuwen.

“Mijn kind is zodanig verwend dat hij van niets meer blij kan worden. Hij klaagt bij het minste en geringste probleem en lijkt niet echt gelukkig te zijn. Hij weet de kleine dingen in het leven niet te waarderen”.

“Hij wil steeds meer en meer en kent het zware leven dat ik samen met mijn echtgenote wel heb gehad helemaal niet”, meent hij.

“Een verwend kind geeft je op latere leeftijd beslist heel veel kopzorgen”.

Alle ouders die hun kinderen extreem verwennen zouden volgens hem goed moeten nagaan wat de consequenties van deze opvoedstrategie kunnen zijn. Hij weet zeker dat deze geen positief effect heeft.

WAT ZEGGEN DE EXPERTS

Volgens kinderarts Dan Brennan uit Santa Barbara, Californië, slagen verwende kinderen er vaker niet in om verantwoordelijk gedrag aan te leren. Deze kinderen kunnen op volwassen leeftijd sociale problemen krijgen, zoals te veel geld uitgeven, gokken, te veel eten en drugsmisbruik.

Zulke volwassenen kunnen volgens de deskundige emotionele volwassenheid missen en moeite hebben om essentiële verantwoordelijkheden zoals werk, financiën en gezin goed te beheren.

Foto ter illustratie,