JCI Suriname gaat voor meer kwaliteit in 2019

Junior Chamber International Suriname (JCI Suriname) is er om jonge sterke leiders af te leveren aan de maatschappij.

Dit zei Klebert Drenthe, Nationale President JCI Suriname, zaterdagochtend tijdens een persconferentie in de conferentie zaal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Er werd een uiteenzetting gegeven over de plannen van dit jaar.

Het thema voor 2019 is Quality: Accelerate Quality Transformation. Hiermee tracht JCI Suriname te gaan voor meer kwaliteit binnen de organisatie en ook extern. Dit zal zij doen middels het verzorgen van interne trainingen, het participeren aan nationale, regionale en internationale JCI activiteiten en het uitvoeren van duurzame projecten ten behoeve van de gemeenschap.

“Wij investeren in het vormen van onze leden en hen te voorzien van de nodige skills die nodig zijn om optimaal te kunnen functioneren en kwalitatief werk neer te zetten,” zegt Drenthe.

JCI-projecten

JCI Suriname vervult een coördinerende rol naar de zes afdelingen die onder haar vallen, met name JCI Paramaribo, Nilom, Female, Unify, SYMA en Urban. Alle afdelingen hebben hun eigen jaarplan met onder andere daarin opgenomen de projecten die uitgevoerd zullen worden.

Enkele van deze projecten zijn de JCI Nilom National Speech Contest, de JCI Urban Mission 250K (renovatie sporthal Lelydorp) en de JCI SYMA Quiz. De budgetten van de projecten verschillen per JCI afdeling. De financiering geschiedt middels JCI fundraisingsactiviteiten, contributie gelden van de leden, partners en ook sponsors.

“Alle projecten die worden uitgevoerd sluiten aan op de behoefte die er is in de samenleving. Er wordt ook gewerkt aan het aangaan van duurzame partnerschappen gezien de organisatie op alle niveaus opereert. Het is een gezamenlijke inspanning,” geeft de Nationale President aan.

JCI is een one year to lead organisatie voor jonge personen tussen 18 en 40 jaar en stelt hen in de gelegenheid om te groeien en vanuit deze positie de samenleving te dienen.

Overige berichten