JCI Nilom participeert aan American Leadership Academy 2018

JCI Suriname met name Nilom heeft in de periode van 2 tot en met 5 juni geparticipeerd aan de American Leadership Academy in de Verenigde Staten van Amerika. Deze Academy is speciaal gericht voor leden van de organisatie JCI (Junior Chamber International) die ambities hebben om op Nationaal of Internationaal niveau een bestuursfunctie te bekleden.

De JCI is een Internationale organisatie voor jongeren in de leeftijdsklasse 18 tot en met 40 jaar welke als hoofddoel heeft het creëren van positieve verandering in hun diverse gemeenschappen. De organisatie richt zich voornamelijk op jongeren die zich op sociaal en professioneel niveau willen ontwikkelen.

Vanuit Suriname hebben Local President JCI Nilom, Gilian Pooters, en Nationaal Vice President, Cristal Noslin, samen met 28 andere leden binnen de regio geparticipeerd aan de Academy. De Academy heeft de participanten in staat gesteld om samen met elkaar te brainstormen over tal van sociale issues binnen de America’s en het Caraïbisch.

Local President Pooters geeft aan dat dit een zeer intensieve en uitdagende periode was vanwege een zeer strikt programma welke opgesteld is. Hij deelt verder mee dat er diverse strategieën zijn uitgewerkt hoe wij ook in Suriname op een duurzame wijze impact kunnen creëren.

Tot slot geeft de Local President aan dat hij ervan overtuigd is dat de kennis en ervaring welke tijdens deze periode zijn opgedaan, onze gemeenschap en de organisatie, in grote mate ten voordeel zal zijn. “De kennis en informatie zal ik delen met de leden van de organisatie om zodoende een positieve verandering te brengen binnen onze gemeenschap vooral in de moeilijke periode waar het land mee te kampen heeft”, aldus Pooters.(GFC)