fbpx

JCI Nilom organiseert voor 23e keer National Speech Contest Suriname

Zaterdag zal het allemaal gebeuren in de Ballroom van Lallarookh. Negen studenten op VWO-niveau waaronder de scholen: ACI, SPI, VWO 4, IMEAO 1, NATIN Lelydorp, HAVO 1, HAVO 2, SMO en IMEAO 2 zullen spreken in het openbaar over brandende onderwerpen rond vrede.

Het thema voor deze editie is, ”Speak Up for Peace”. Dit thema is gekozen omdat geheel Junior Chamber International (JCI) Worldwilde deze thema voor dit jaar heeft gekozen. Peace staat centraal omdat de organisatie ervan overtuigd is dat middels vrede en harmonie het land Suriname beter bestuurd kan worden.

Het doel van dit evenement is om studenten op VWO-en HBO-niveau wegwijs te maken hoe ik het openbaar te denken en te spreken. De organisatie probeert middels dit evenement jongeren fundamentele skills aan te reiken zoals: communicatieve vaardigheden, zelfvertrouwen en taalvaardigheden om positieve impact te creëren in hun omgeving.

BEKIJK OOK
President en procureur-generaal Hoge Raad der Nederlanden op werkbezoek bij Hof van Justitie

De top 3 zal de status krijgen van ”JCI Nilom National Speech Contest Ambassador of Suriname 2018”. Verder krijgt nummer 1 en de school die wordt vertegenwoordigd SRD 1000 en een wisseltrofee. De studenten die op de tweede plaats eindigt, ontvangt SRD 750, terwijl SRD 500 is weggelegd voor nummer 3.(GFC)