fbpx

JCI Nilom Nationaal Speech Contest keert terug

Door lobbywerk van het bestuur en de leden van Junior Chamber International (JCI) Nilom, keert het JCI Nilom Speech Contest(NSC) na 6 jaren terug voor het Surinaams publiek. De organisatie heeft in die periode het contest grondig geëvalueerd.

Volgens Local President Gilian Pooters is het contest zeer belangrijk voor onze Surinaamse jongeren tussen 18 en 24 jaar. Met dit evenement tracht de JCI Nilom de spreekvaardigheid en presentatietechnieken van de participanten te ontwikkelen dan wel te bevorderen.

“Middels onze veelkleurige aanpak dit jaar zijn er enkele aanpassingen in het project waaronder een naamsverandering te weten “Nationaal Speech Contest”. Ook zal er vrije toegang zijn voor eenieder. Verder is de leeftijdgrens verhoogd en mogen studenten van zowel het VOS, HBO en de Universiteit van Suriname deelnemen”, zegt Pooters.

Het speciale aan het NSC dit jaar is dat, Senator Francis Small naar wiens naam de wisseltrofee genoemd is, samen met Senator Micheal Wilson de studenten traint.

BEKIJK OOK
OM na uitspraken Brunswijk: Instantie is objectief en onpartijdig

De kandidaten zijn reeds bekend en zullen op zaterdag 28 juli strijden voor het Francis Small Wisseltrofee.

De negen kandidaten met de respectievelijke scholen zijn: Ralitsa Paulus (SPI), Cherano Scholsberg (ACI), van der Leuv Modesty (VWO4), Kevin Mozes (IMEAO1), Iraida Kowee (HAVO2), Duncan Dalfour (HAVO1), Denzil Aserie (NATIN Leleydorp), Eldjen Gojo (IMEAO2) en Chenelva Mijnals van het (Schakel Middelbaar Onderwijs).

Van de negen studenten die deelnemen aan de voorronde zullen vier doorstromen naar de finale die op dezelfde dag plaatsvindt.

Het thema voor NSC 2018 is Speak Up For Peace en de organiserende commissie staat onder leiding van Ruiz Kartoredjo.(GFC)