fbpx

JCI introduceert ‘Celebrating-Mandela-Day’

Donderdag heeft de kick-off plaatsgevonden van de #Celebrating-Mandela-Day als onderdeel van het Peace Is Possible-campagne van JCI Suriname. Vijf jaar na zijn overlijden is Nelson Mandela nog steeds een icoon. Zijn levenslessen zijn voor velen het voorbeeld van een voorbeeldig mens. Ouderen maar vooral jongeren kunnen veel van zijn leven leren.

Het bekende Zuid -Afrikaanse tijdschrift ZAM heeft in 2014 een speciale editie van het tijdschrift gewijd aan Nelson Mandela. Het tijdschrift, met als titel:‘De toekomst van Nelson Mandela’, geeft een unieke kijk op zijn leven en op de gebeurtenissen die hem gevormd hebben.

The Back Lot heeft een paar duizend tijdschriften van ZAM beschikbaar om aan jongeren van het VOS te overhandigen. Tijdens de kick-off zijn deze tijdschriften symbolisch overhandigd door Hennah Draaibaar van The Back Lot aan de 2018 Nationale President van JCI Suriname, Gisèle Tjon Kie Sim.

BEKIJK OOK
Strategische doelen in voorbereiding voor garanderen voedselzekerheid en voedselveiligheid

Op HAVO 3 en het Hogedoorn Atheneum is de kick-off geweest waarbij de leerlingen na de toespraken van Hennah en Gisèle, een motivational talk kregen van de “Peace-Ambassadors”: Rajiv Hieralal – 2018 Internationale Vice President van JCI en Obed Kanape – Motivational speaker van OKE EMPOWEREMENT. De andere scholen zullen op een later tijdstip in het jaar aangedaan worden.

De andere activiteiten als onderdeel van het Peace Is Possible-campagne is het VOS Spreekcontest dat door JCI Nilom (onderdeel van JCI Suriname) wordt georganiseerd op 28 juli, de Free Hugs/Act of Kindness activiteit op 4 augustus, een debat onder jongeren en op 21 september (Internationale Dag van de Vrede) een wandelloop.(GFC)