fbpx
Facebook Pagelike Widget

JCI Female roept op tot vrijheid en gelijkheid

GFC NIEUWS- De dag van 8 maart is een bijzondere dag voor vrouwen overall ter wereld. Dit, omdat er op deze dag wereldwijd de Internationale Dag van de Vrouw wordt herdacht.

In 1911 werd deze dag voor het eerst herdacht en staat in het teken van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen.

De Internationale dag van de Vrouw is een goed moment om stil te staan bij de kracht van vrouwen, maar meer nog stil te staan bij de ongelijke ontwikkelingskansen die vrouwen vaak genoeg moeten doormaken. Ook in Suriname gaat de Internationale dag van de Vrouw niet ongemerkt voorbij.

JCI Female zet zich al 45 jaren onvermoeibaar in voor het bieden van kansen en mogelijkheden aan jonge vrouwen om zichzelf te ontwikkelen en positieve verandering teweeg te brengen in de gemeenschap.

Dit jaar richt JCI Female, de vrouwen afdeling van JCI Suriname, zich op duurzaam leiderschap door vrouwen en luidt haar thema ‘Sustainable Development through Female Leadership’.

De Femaler’s, zoals wij de leden aangesloten bij JCI female noemen, zien 8 maart dus als een goed moment om vrouwen op te roepen dit doel na te streven en even stil te staan bij de rol en de positie van ons als vrouwen.

Tegelijk zijn wij ook bewust van het feit dat dit geen momentopname moet zijn, maar een dagelijkse evaluatie.

Er is nog heel veel werk aan de winkel, maar als wij alle krachten bundelen en werken naar een land, een wereld waar gelijkheid, liefde en respect de boventoon voeren, zijn wij ervan verzekerd dat er een tijd komt waarbij alle mannen en vrouwen gelijke kansen zullen krijgen om zich te ontwikkelen .

Met deze boodschap wenst JCI Female alle sterke, hardwerkende en dja dja Sranan uma’s een hele fijne, maar bovenal bezinningsvolle, Internationale Dag van de Vrouw toe.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…