fbpx

JCI Female geeft terug aan gemeenschap

Met haar thema in gedachten en ervan uitgaande dat wie jarig is, trakteert heeft de 45-jarige JCI Female besloten om iets terug te geven aan de gemeenschap.

Het Siswa Tama meisjes internaat is gekozen voor deze give back. “Als JCI werken we aan het individu, zodat die beter wordt om zodoende een
positieve verandering te creëren in de gemeenschap”.

Het bovenstaande doet de organisatie middels trainingen en vanuit dat
oogpunt vond deze “Give back” plaats in de vorm van een training.

De director Tatiana Lame zegt dat er is gekozen voor Basic life skills trainingen, omdat dat de basisvaardigheden zijn die je als mens moet hebben.
“Social inclusion is belangrijk en vandaar dat wij voor een internaat hebben gekozen, om zodoende ook de groepen die minder aandacht krijgen erbij te betrekken”.

BEKIJK OOK
Criminelen schieten autoruit pompstationhouder kapot en gaan ervandoor met dagopbrengst

Er waren in totaal 42 dames tussen de leeftijdsgroep 18 – 25 jaar en die waren heel enthousiast en blij met de trainingen, zegt de director. De avond werd afgesloten met een maaltijd gesponsord door de directeur van Furlen’s Food, Furgill Plet.

De trainingsonderwerpen waren:
– De kracht van een een positieve attitude, hoe zeg ik wat ik wil door Gabriëlle Leeflang en
– Dress to impress door Xiomara Grootfaam

De eerstvolgende activiteit in verband met het 45-jarig bestaan is een paneldiscussie met als onderwerp: “Huiselijk geweld en hoe je je zelf kan verdedigen hiertegen”.