Jaya Jarvis wint Climate Launchpad

GFC NIEUWS- Na een lang en weloverwogen besluit van een deskundige jury kwam Jaya Jarvis van “Uma Cosmetics” als winnaar uit de bus bij de finale van de Climate Launchpad.

Het Onderdirectoraat Ondernemerschap van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme heeft in samenwerking met de Caribbean Climate Innovation Center en de Inter American Development Bank vorige week de nationale finale van de Climate Launchpad gehouden.

Bij een eerder gehouden bootcamp op 27 en 28 juli 2019 zijn de participanten aangeleerd hoe om te gaan met hun “Sales Pitch”.

Een goede pitch start met een sterke branding en positionering. Dit betekent dat je moet weten wat jou onderscheidt van de rest o.a. concurrentie, informatieverschaffing naar de klanten toe.

De 5 finalisten waren: Paramaribo Live Museum, Uma Cosmetics, Creative Recycling Solutions, AM Group en Consultancy & Green Products.

Tijdens haar presentatie gaf Jarvis aan alleen Surinaamse producten zoals kokosolie en maripaolie te gebruiken om haar cosmetica te vervaardigen.

De winnaar is in aanmerking gekomen voor een ticket naar Nederland, waar er wordt meegedaan aan een Grand Finale. In deze ultieme finale presenteert de ondernemer haar idee voor investeerders en ondernemers.

De jury selecteert zestien finalisten om te strijden voor de ultieme overwinning: toegang tot EIT Climate-KIC Accelerator en prijzengeld.

De 1e plaats krijgt €10.000,-, de 2e plaats €5.000,- en de 3e plaats €2.500,-.

Overige berichten