fbpx

“Javaweg gelooft in de VHP”

GFC NIEUWS- Tijdens een bijeenkomst van de VHP deze week ten huize van Rin Kartodikomo aan de Javaweg te Lelydorp werd aangehaald dat de buurtbewoners geloof hebben in de partij.

Onder meer werd aangevoerd dat men verandering wil in Suriname, vandaar het besluit om de VHP vergadering daar te houden. “De paarse regering moet weg en plaatsmaken voor de Orange movement.”

De jongerenvertegenwoordiger, Shaquille Deira, riep de jongeren op bewust te worden van de slechte sociaal,- economische situatie in ons land.

“De regering heeft getoond niet in staat te zijn om de jongeren een goede toekomst te bieden. Het showproject van de regering, het onlangs opgeleverde sportveld zit zonder verlichting, waardoor het niet mogelijk is om in de avond gebruik te maken van het veld. We zijn de loze beloften van deze regering beu. Stem VHP op 25 mei 2020”, riep hij op.

Trees Amarello gaf te kennen blij te zijn met de opkomst. Ze liet de aanwezigen weten overtuigd te zijn van de overwinning van de VHP. Als NDP’er heeft ze heel hard gewerkt, zonder positief resultaat. Ze vroeg de aanwezigen te bundelen om deze regering weg te stemmen op 25 mei 2020.

Legimin Tjokropawiro gaf aan teleurgesteld te zijn in de NDP. Hij was daarom blij met de komst van Chotbai (Prewien Lakhi ) tijdens de meet-the-people. Hij was gelijk bereid mee te doen met de campagne. Hij is ervan overtuigd dat alleen de VHP verandering kan brengen in Suriname. Zijn financiële situatie is van dien aard dat hij niet in staat is een blik bruine bonen te kopen.

BEKIJK OOK
Suriname treft voorbereidingen op dialoog met VN Comité voor uitbanning van rassendiscriminatie

Lucien Hardjoprajitno was blij met de VHP-vergadering in het traditioneel Javaans gebied. Dat geeft aan dat ze gebukt gaan onder de slechte economische omstandigheden. Hij zei dat hij niemand kan dwingen om op de VHP te stemmen, maar dat niet vergeten mag worden dat iedereen de armoede voelt.

Het hoofdbestuurslid Henk Aviankoi riep op tot waakzaamheid voor de NDP. “We moeten niet meegaan met de verdeel – en heerspolitiek van de NDP.” Hij zei: “I have a dream dat in 2020 Chan Santokhi de nieuwe president wordt van Suriname.”

Het hoofdbestuurslid Moertabat riep op niet te twijfelen aan de VHP. We moeten samen strijden om de overwinning te behalen. Hij riep op waakzaam te zijn voor de leugens van de NDP.

Na de toespraken vond de installatie plaats van kern Lelydorp Centrum en Lelydorp Zuid met een handdruk van VHP-voorzitter Chan Santokhi.

Santokhi liet doorschemeren dat zijn partij plannen heeft om Lelydorp tot een tweede stad te maken.

De partij maakt zich sterk om deze regering naar huis te sturen. Bij verkiezingswinst komt een jongeren overgangstoelage met als voorwaarde het volgen van trainingen, gratis onderwijs tot de middelbare school en daarboven studiefinanciering. Iedereen vanaf 18 jaar komt in aanmerking voor een perceel en lening voor de bouw van een woning.