fbpx

Jarige stichting Hart voor Suriname lanceert website en poll over beste DNA-lid en minister van 2021

GFC NIEUWSREDACTIE- Stichting Hart voor Suriname Worldwide mag met trots terugkijken op een geslaagde 1-jarige evaluatiemeeting te Capelle aan den IJssel (Nederland).

De voorzitter, Jay Pahladsingh, gaf een korte terugblik over het afgelopen jaar: de start, de opzet, de doelstellingen, de ingediende projecten en de adviezen tot nog toe gedaan.

Nadat de middag ingeleid werd met het Surinaamse volkslied, gespeeld door maestro Shailendra Bhoelai en gezongen door Edgar Burgos (Bugru) kwam de vicepresident van Suriname, Ronnie Brunswijk, aan het woord en hij opende de feestelijke middag.

Hij becomplimenteerde de stichting en de Adviesraad over de verschillende bijdragen van de stichting en was trots te vernemen hoe hard er gewerkt is in het afgelopen jaar. Hij hoopt op een goede samenwerking en verdere ondersteuning van de diaspora en de Adviesraad van de stichting.

Ook de minister van Buitenlandse zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) in Suriname, Albert Ramdin feliciteerde de stichting Hart voor Suriname Worldwide namens de president van Suriname, Chandrikapersad Santokhi, en gaf vervolgens een uitgebreide en interessante uiteenzetting over de huidige economische situatie in Suriname en de plannen van de regering voor de toekomst.

BEKIJK OOK
Buurman kon 2-jarig meisje niet redden uit brandende woning door enorme rookontwikkeling

Ook de samenwerking met de stichting en de Adviesraad werden beschreven en bedankt voor het gedane werk van het afgelopen jaar. Vanuit de zaal en via de zoommeeting kwamen er verschillende vragen over het bezoek Dubai, waarop de minister inging.

De voordracht van Loes Dulder over Suriname en “hoe wij hier ook samen kwamen, aan zijn grond zijn wij verpand”, maakte een bijzondere indruk.

DNA-lid Patricia Etnel gaf een presentatie en vrouwenrechten en armoedebestrijding en becomplimenteerde de stichting voor het mooie werk van de stichting van het afgelopen jaar. Ook vanuit de zaal kwamen er gerichte vragen over de rechten van de vrouw in Suriname.

De middag werd feestelijk afgesloten onder het genot van een warme maaltijd en een drankje.

Met de launch van de website hartvoorsuriname.nl is er een poll beschikbaar waarop een ieder, met hart voor Suriname, worldwide kan stemmen wie het beste DNA-lid en wie de beste minister van 2021 is.

De uitslag is op 15 januari 2022, waarbij er een award zal worden uitgereikt aan het beste DNA-lid en de beste minister.