fbpx

Japanse hoogleraar creëert likbaar tv-scherm dat voedselsmaken kan imiteren

GFC TECHNOLOGIEREDACTIE- Een Japanse professor heeft een likbaar tv-scherm bedacht.

Het scherm heet Taste the TV en kan smaken van eten nabootsen. In de uitvinding zitten 10 smaak-buisjes die verschillende combinaties kunnen maken.

Het scherm is nu alleen nog maar een uitvinding. Het is nog niet duidelijk of de televisie ook echt gemaakt gaat worden.

Als het scherm er wel echt komt, dan kan hij volgens de maker worden gebruikt bij lessen op afstand voor koks. Of zodat mensen het eten van de andere kant van de wereld kunnen proeven, aldus Channel News Asia.

BEKIJK OOK
CEO heeft biologische leeftijd met minstens 5 jaar verminderd door medisch programma van ruim $ 2 miljoen

In het COVID-19-tijdperk kan dit soort technologie de manier verbeteren waarop mensen contact maken en communiceren met de buitenwereld, zei professor Homei Miyashita van de Meiji University.

Miyashita werkt met een team van ongeveer 30 studenten dat een verscheidenheid aan smaakgerelateerde apparaten heeft geproduceerd, waaronder een vork die voedsel rijker laat smaken.

Hij zei dat hij het Taste the TV-prototype het afgelopen jaar zelf had gebouwd en dat een commerciële versie ongeveer 100.000 yen (US $ 875) zou kosten om te maken.

Foto: Reuters