fbpx
Japans bedrijf lanceert doe-het-zelf grafkist

GFC NIEUWS- Een Japans bedrijf heeft een ‘doe-het-zelf-lijkkist’ ontworpen met de bedoeling om hoge begrafeniskosten enigszins te verlagen.

De kit bevat:

-1 houten kist
– 1 kleine metalen urn
– 1 zilveren doosje (om restant botten na eventuele crematie in te zetten)
– een dekbed set voor de kist, die bestaat uit een kussen, matras en dekbed
– 1 doe-het-zelf begrafenis handboek
– Furoshiki (inpakdoeken)

Shinohara Norifumi, de CEO van Tsubasa Public Utility Co, die de kit heft ontworpen, zegt: “deze handleiding heft informatie hoe het lichaam te dragen, hoe het neer te leggen en alle informatie als men van plan is om te cremeren.”

De kist kost ruim US$ 335, exclusief verschepingskosten.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.