fbpx

Japan wil geen gezeur over seksslavinnen: ruzie

Er dreigt een ruzie tussen Japan en Zuid-Korea. Casus belli: de compensatie van de ‘troostmeisjes’ uit de Tweede Wereldoorlog.

De twee landen kwamen in 2015 een compensatieregeling overeen voor de Koreaanse vrouwen die tijdens de oorlog als seksslavinnen door Japanse militairen waren misbruikt.

https://www.gfcnieuws.com/2015/12/eindelijk-japanse-excuses-voor-troostmeisjes/

Een Zuid-Koreaanse onderzoeksgroep kwam woensdag tot de bevinding dat de deal niet tegemoet kwam aan de behoeften van de duizenden meisjes en vrouwen die gedwongen tewerk waren gesteld in Japanse militaire bordelen.

Japan stelt zich op het standpunt dat elke wijziging in de afspraak “onacceptabel” zou zijn en de relatie “onbeheersbaar” zou maken.

OOK INTERESSANT
Man doet na een week melding van vermissing 23-jarige echtgenote en minderjarige zoontjes

De Japanse premier Shinzo Abe zou mogelijk zelfs de opening van de Winter Olympics in Pyeongchang in februari laten schieten, als gevolg van de verkilde relaties.

Japan had in 2015 8,8 miljoen dollar toegezegd voor een fonds ten behoeve van de seksslachtoffers. De twee regeringen hadden daarbij afgesproken dat hiermee “het onderwerp onomkeerbaar opgelost” zou zijn.