fbpx
Japan stelt ruim US$ 3,5 miljoen beschikbaar voor versterking visserijsector

GFC NIEUWS-Op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de ondertekening plaatsgevonden van de ‘technische aanbevelingen’, tussen het Japan International Coöperation System (JICS) en het ministerie.

Het gaat in deze om de waarnemingen en bevindingen van de JICS-missie in Suriname, die bekrachtigd zijn geworden. Namens het ministerie tekende de waarnemend directeur Deepak Jairam dit document vrijdag.

De technische missie van het JICS is namens de Japanse regering op werkbezoek in Suriname in verband met de uitvoering van het programma “Economic and Social Development Program” van Japan.

Deze samenwerking tussen Suriname en Japan moet dienen ter ondersteuning van de visserijsector.

Er is een fund van ruim US$3,5 miljoen beschikbaar gesteld door de Japanse overheid.

De missie heeft gedurende twee weken lang technische informatie verzameld voor de aankoop en bouw van een 6-tal ijsmachines voor Suriname.

De zes ijsmachines zullen in verschillende districten worden geplaatst.

Voor de plaatselijke vissers is dit een enorme verlichting, aangezien hun visvangst op ijs moet, waardoor de vis langer vers kan blijven.

De grant is verder bestemd voor de aankoop van benodigdheden voor de bevolkingsvisserij, zoals: visnetten, touw, dobbers, plastic teilen enzovoorts.

In samenspraak met de vissersorganisaties zal worden bepaald wie hiervoor in aanmerking komen.

Ook de controle activiteiten van de Maritieme Politie Suriname zal ondersteuning van JICS genieten, door middel van het beschikbaar stellen van een nieuw controlevaartuig.

De goedgekeurde bevindingen zullen in Japan worden overlegd aan de JICS, waarna overgegaan kan worden tot het houden van een openbare aanbesteding. In het tweede kwartaal van het jaar 2020 worden deze attributen in ons land verwacht.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…